2012. szeptember 22., szombat

2012. szeptember 22. - 21. nap



1. Indulás előtt:

A mai reggel nehezen akart elindulni. Nem akartam felkelni. Ma véget ér az egész. Ma haza megyünk. Ugyan tegnap este már összepakoltunk, de akkor még nem tudatosult bennünk semmi. Ma reggel viszont minden más volt. Reggeli után kiürült a szoba. Eltűntek a polcokról a ruhák. A szekrények tetejéről az üres üvegek. Nincs már törölköző a fürdőben felakasztva. Nincs tusfürdő és borotvahab a tükör előtt. Az ágyneműk is levedlették a huzatukat. Fehér lett a szoba. Nem is fehér.. Hanem inkább átlátszó. Olyan üressé vált. A nadrágok, pólók, pulóverek már nem lógtak az ágy szélére felakasztva. Már nem teregetett senki zoknit a radiátorra. Már nem nyavalygott senki, hogy ki hagyta elöl a cuccait az asztalon. Már nem volt vita, hogy ki ül a kanapén és kinek jut a szék. Nem is nagyon akartunk már leülni. Összepakoltunk mindent: a ruháinkat, ingóságainkat, az emlékeket, az érzéseket. Bezártuk a bőröndjeinkbe őket. És visszük haza magunkkal. Kikerültek a bőröndök az előtérbe. Majd az udvarra. És onnan szép lassan a buszba. Mindenki helyet foglalt a buszon. A reggeli fáradtság és a tegnapi buli emlékeibe merengve indult el a busz. Az útvonal ugyan az volt, mint ide fele jövet. Mesélhetnék az utak minőségéről, vagy a tájról, vagy, hogy milyen filmet néztünk a buszon. De szerintem ez nem sok embert érdekel. Elképzelni mindenki eltudná, ha elmesélném a haza utat. De átérezni csak az tudja, aki itt volt velünk.
Egyszer minden véget ér.


2. Utazás közben:

Mikor elindult a busz még egy utolsó pillantást vetettem a Gut Wehlitz táblára. Ez a tábla örökre itt marad a szívemben. Egy igen előkelő helyen. Új embereket ismerhettünk meg. Barátságok születtek két ismeretlen ember között. Megerősödtek a már létező barátságok. Bonyolult szerelmek szövődtek. Kedves emberek integetnek most mögöttünk. Az emlékek megkopnak majd. De nem tűnnek el.. Az érzésekkel együtt mélyen a szívünkbe égtek. Köszönök mindent.
Hát véget ért. Haza utazunk. Mikor megérkezünk mindenki találkozik majd a rég nem látott családjával, kedvesével. Közösen kipakolják majd a bőröndöket és elindulnak hazafelé. Útjaink elválnak. De remélem egyszer az életben még összefutok mindenkivel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése